Workplace Oo

Workplace Oo. Prosjektet er i Oslo kommune, Nydalen/Storo. Nytt bygg med stort fokus på energieoptimerte løsninger.

Projekt

Workplace Oo. Prosjektet er i Oslo kommune, Nydalen/Storo. Nytt bygg med stort fokus på energioptimerte løsninger. Varme og kjøling fra energibrønner og gjenvinning med batterivekslere.

Workplace Oo er av solid bygningsmessig kvalitet og har energiklasse B, der lavt energibruk sikres gjennom gode løsninger for energiforsyning, detaljer og materialvalg. Bygget er delt opp i to bygningskropper som henger sammen i et overbygget atrium i glass, som gir naturlig dagslys i alle etasjer. Bygget er på hele 24 000 m² fordelt på åtte etasjer (inkl. underetasje), og er det første som møter blikket ditt når du kommer opp fra Storo T-banestasjon. (Sitat fra workplaceoo.no).

EXHAUSTO AS ble valgt som leverandør av ventilasjonsløsningen, først og fremst fordi vi på fabrikken på Flå er meget fleksible og kan bygge aggregatene etter kundens ønske og i tillegg hadde vi her produksjonen både på Flå og på byggeplass.
Dette var helt nødvendig pga størrelsen på aggregatene.

PRODUKTER

2 stk. RVT400 CAHU 65.000 m³/h,
2 stk. RVT245 CAHU 15000 m³/h,
1 stk. SMART2 2000 m³/h,
1 stk. RVT125 CAHU 6000 m³/h


Teknisk rom, inspeksjonsgang mellom 360.01 og 02 – 65000 m³/h pr stk

Om Installationen

De store CAHU er produsert på Flå, pakket på paller og transportert koordinert til byggeplass for montering ¨on site¨. Montasjetid ca tre uker.

Batterier (h = 3 m, l = 6 m) ble heist inn i byggets kjeller og deretter heist opp i etasjeskiller før senking ned på bunnramme.

Seksjoner ble bygget rundt batteriene før de restende seksjoner ble bygget opp til komplett løsning.

De to store RVT400 CAHU (65.000 m³/h består) av 14 batterier til sammen, vekt ca 2 tonn per batteri. Hver av de består av 6 vifter – 3 på tilluft og 3 på avtrekk. Viftene er av type GMEB fra FläktWoods. Lufthastighet over batterier er 1.1 m/s. Det er målt opp til 77% gjenvinning på batteri gjenvinner i de 2 store aggregatene.

Alle CAHU’s er levert uten automatikk og koblet opp mot SD-anlegg (CTS-anlæg) fra Sauter - unntatt Smart 2 some er levert med NA2 (CAV styrt).

Byggherre: Skanska Norge AS
Rådgiver: Norconsult AS
Entreprenør: Energima AS

Kontakt gjerne distriktssjef Børre Larsen, eller teknisk sjef Frode Valstad hvis du ønsker mer info eller rådgivning for tilsvarende prosjekter

  
RVT245 – 15000 m³/h – Veksler for ladebrønn/batterier

 

KONTAKT OSS I DAG

Få gratis rådgivning om ventilasjonsprodukter og systemløsninger
EXHAUSTO AS
Hvamsvingen 4
N - 2013 Skjetten

Tel +47 63 87 07 70
E-mail: firmapost@exhausto.no

Beregning

Benytt EXHAUSTOs gratis beregningsprogrammer til beregning av ventilasjonsanlegg og systemløsninger

Finn beregningsprogrammer
Vex overview

VEX-oversikt

Få et raskt overblikk over hele programmet av kompakte VEX-aggregater med varmegjenvinning.

Se VEX-oversikten her