Kontormiljø Working ikon

ET GODT ARBEIDSMILJØ
KREVER
GOD VENTILASJON

Visste du at et dårlig inneklima kan redusere dine medarbeideres produktivitet med opp til 15 %? Og at antall feil stiger i takt med at temperaturen kommer over 20-22 grader eller CO2-innholdet overstiger 1000 ppm?

På kontorer med mange mennesker er for høy romtemperatur ofte et problem. Dette skyldes varme fra PC-er, elektronikk, belysning og mennesker. Store glasspartier med mye sollys kan forverre situasjonen ytterligere. Med et ventilasjonsanlegg erstattes den tunge, varme luften med ny og frisk luft. Det gjør de ansatte mer produktive og framfor alt: gir større velvære.

ØKONOMI, LOKALER OG LOVGIVNING - VEIEN TIL ET GODT INNEKLIMA KAN VÆRE LANG

Kontorer med store glasspartier og lavenergibygg er blitt alminnelige. Det gir stor intern varmebelastning, ofte med dårlig inneklima som resultat.

Byggherrer og arkitekter utfordres av sammensetningen av rom, bygningens plassering mm. Aktivitetsnivået, intern varmebelastning og luftforurensingen varierer mye, alt etter om man befinner seg i resepsjonen, møtelokalet, i åpne kontormiljøer eller i cellekontorer. Og ofte setter økonomien en stopper for investeringen i - og den påfølgende driften av - et godt ventilasjonsanlegg.

Men det kan betale seg å gjøre noe med inneklimaet. Studier viser nemlig at hvis bare romtemperaturen reduseres med et par grader, så stiger produktiviteten med 2-3 %. Åpne vinduer løser ikke problemet. Snarere tvert imot, for med dem kommer trekk, støy, eksos og støv.

Sist, men ikke minst, stiller både Bygningsloven, standarder og Arbeidstilsynet en rekke krav. Se lovkravene her.

LØSNINGEN FINNES I 
BEHOVSSTYRT 
VENTILASJON

Behovsstyrt ventilasjon og kjøling er en intelligent måte å spare på energien og samtidig sikre et optimalt inneklima. Derfor tilbyr EXHAUSTO flere forskjellige styringsprinsipper. Og fordi forskjellige lokaler krever forskjellig ventilasjon kan de brukes hver for seg eller i kombinasjon med hverandre:

  • Konstant luftmengde (CAV - Constant air volume)
  • Variabel luftmengde (VAV - Variable air volume)
  • Behovsstyrt luftmengde (DCV - Demand controlled ventilation)

CAV/VAV/DCV


Ved automatisk å redusere luftmengden når det ikke er personer til stede, eller ved å tilpasse luftmengden til lokalenes belastning, sparer du ikke bare energi til oppvarming av uteluft. Du reduserer også strømforbruket til drift. 
EXHAUSTOs automatikk gir optimale muligheter for å sikre lavt energiforbruk i alle typer lokaler.
 

PERFEKT TILPASSEDE VENTILASJONSSYSTEMER

Hos EXHAUSTO vet vi at et optimalt inneklima krever førsteklasses ventilasjonsaggregater. Uansett om du velger et desentralt eller sentralt ventilasjonsanlegg har vi den helt riktige løsningen. Spesielt til kontorer anbefaler vi disse seriene:

VEX4000 working NO

 

 

 

VEX4000 - moduloppbygde aggregater som settes sammen til den løsningen som passer akkurat til ditt prosjekt!

VEX300 - kompakte ventilasjonsaggregater med motstrømsveksler eller VEX200 - med roterende varmeveksler - alltid en løsning!

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL PROSJEKTET DITT
Tel: +47 63 87 07 70 
Fax: firmapost@exhausto.no

Prøv våre beregningsverktøy

Her på nettstedet finner du også våre øvrige beregningsprogrammer som inneholder helt nye verktøy. Klikk her for å finne det som passer ditt behov.

 
 

Beregningsverktøy

Laptop - calculate CITY

SE VÅRE CASE

Ikke to kontorbygninger er like. Alle har spesifikke behov og særlige utfordringer. Se hvordan vi i samarbeid med virksomheter har løst deres ventilasjonsutfordringer og skapt et sunt inneklima for de ansatte.

working01
working02

KONTAKT OSS

Behovsstyrt, variabel eller konstant luftmengde? Motstrømsveksler eller roterende veksler? Vi står alltid parat til å guide deg til den helt riktige løsningen. Kontakt oss i dag, så finner vi sammen fram til akkurat det oppsettet som passer til ditt prosjekt.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL PROSJEKTET DITT
Tel: +47 63 87 07 70 
Fax: firmapost@exhausto.no