Living room Living ikon

VENTILASJON:
NØKKELEN TIL ET
GODT INNEKLIMA

Boligene våre blir stadig tettere og tettere, i vår streben etter å redusere energiforbruket. Men det som er godt for energiforbruket kan være dårlig for inneklimaet. Den tette konstruksjonen gjør det vanskelig å fjerne fukt, og med fukt skapes grobunn for svartsopp. Det forårsaker ikke bare skader på selve bygningen, men gir også et usunt inneklima som påvirker vår helse og velvære.


DIN BOLIGS STØRSTE FIENDE ...

... er svartsopp, og problemet kan oppstå både i eldre renoverte eiendommer og moderne nybygde boliger.

Renovering av boliger

Når boliger renoveres, skifter man vinduer og fasader og undertaket etterisoleres. Det betyr at du nå står overfor to store utfordringer:

  • De gamle utetthetene er borte, og boligen tilføres ikke automatisk erstatningsluft
  • Eldre eiendommer er ikke forberedt for moderne ventilasjon. Plassen er simpelthen for liten

Utfordringer ved nye eiendommer

Hvis nye boliger føres opp uten korrekt og tilstrekkelig ventilasjon, blir inneklimaet dårlig på grunn av varme og opphoping av fukt, som vil føre til at skimmelsoppen begynner å spre seg.


 

Lovgivning

Det finnes en hel del lovgivning på området. Med EXHAUSTO som sparringspartner er du alltid oppdatert, og vi gir deg et samlet overblikk her.

SLIK KOMMER DU FUKTEN TIL LIVS

Kampen mot svartsopp vinnes med et godt ventilasjonsanlegg. Uansett alderen på boligen må du vurdere om du vil benytte desentral eller sentral ventilasjon.

Den desentrale løsningen karakteriseres ved at hver bolig (leilighet) har sitt eget lille aggregat som sørger for ventilasjonen.

Den sentrale løsningen karakteriseres ved at et antall boliger (leiligheter) har et større felles aggregat som sørger for ventilasjonen i alle leilighetene. Den innebygde automatikken sikrer at det er optimale forhold i hver enkelt leilighet.

Begge løsningene har sine fordeler og ulemper. Derfor vil den optimale løsningen alltid avhenge av nettopp det aktuelle prosjektet. Les mer om løsninger under Prosjektering/Living.

 

 
Living Central 

SENTRAL VENTILASJON

VEX300-serien er en rekke kompakte ventilasjonsaggregater spesielt utviklet for sentral ventilasjon i boliger.
Les om VEX300-serien her.

Les mer om våre kjøkkenhette-serier.

PERFEKT TILPASSET VENTILASJONSSYSTEMER

Hos EXHAUSTO vet vi at et optimalt inneklima krever førsteklasses ventilasjonsaggregater. Uansett om du velger et desentralt eller sentralt ventilasjonsanlegg har vi den helt riktige løsningen.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL PROSJEKTET DITT
Tel: +47 63 87 07 70 
Mail: firmapost@exhausto.no

BEREGN PROSJEKTET DITT 

Her på nettstedet finner du også våre beregningsprogrammer, som inneholder helt nye verktøy.

Klikk for å finne det som passer til ditt behov.

Living ikon


 

Laptop - calculate CITY

SE VÅRE CASE

Hos EXHAUSTO trekker vi på mange års solid erfaring med ventilasjon av boliger. Ta en titt på våre case og få inspirasjon til hvordan ditt ventilasjonssystem kan sette sammen.

living01
living02

KONTAKT OSS

Sentralt eller desentralt ventilasjonsanlegg? VEX300 eller VEX30? Vi står alltid parat til å guide deg til den helt riktige løsningen. Kontakt oss i dag, så finner vi sammen fram til akkurat det oppsettet som passer til nettopp ditt prosjekt.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL PROSJEKTET DITT
Tel: +47 63 87 07 70 
Mailfirmapost@exhausto.no