EXHAUSTO AS

EXHAUSTO AS har lange og gode tradisjoner med produksjon og salg til det norske markedet. Vår målsetning er å være en attraktiv samarbeidspartner som bidrar med kompetanse og produkter av høy kvalitet.
Vi har hovedkontor på Skjetten med avdelingskontorer i Bergen og Trondheim. Produksjonsselskapet, Novema Aggregater as, er lokalisert på Flå I Hallingdal.

EXHAUSTO er et dansk konsern og ble etablert allerede i 1957. I 2010 kjøpte EXHAUSTO Novema aggregater as. Novema var basert på salg av ventilasjonsaggregater fra Løvik & Sukkestad samt agenturet på Hitachi kjølemaskiner.

I 1991 overtok Novema AS aggregatproduksjonen fra Løvik og Sukkestad, som hadde fabrikk på Flå i Hallingdal. I 1999 kjøpte Novema AS opp Eidsvaag & Co, en vellykket og solid bedrift i Fredrikstad, som har kjøl og frys som hovedaktivitet, samt aircondotion. I 2002 endres navn til Novema Aggregater AS og kulde-aktiviteten skilles ut til Novema Kulde AS.

Etter oppkjøpet i 2010 ble Exhausto Norge as og Novema aggregater as samlokalisert på Skedsmokorset. Med denne sammenslåingen ble selskapet en komplett leverandør av takgjennomføringer, vifter, ventilasjonsaggregater og automatikk til ulike type bygg, som leverandør av enkeltkomponeneter og som hele systemer med hovedvekt på komfortventilasjon .

Samme år ble EXHAUSTO overtatt av VKR Holding, som i desember 2012 solgte aksjemajoriteten i EXHAUSTO A/S til det danske kapitalfondet Axcel.

Som et ledd i en utvidet satsning og vekstplan for EXHAUSTO ble det norske selskapet oppdelt i to – EXHAUSTO AS som et salgsselskap og Novema aggregater as som et rent produksjonsselskap. EXHAUSTO er lokalisert på Skjetten med tilhørende avdelinger i Bergen og Trondheim. Produksjonsselskapet Novema aggregater as er fortsatt lokalisert på Flå.

I juni 2016 ble EXHAUSTO overtatt av det franske ALDES-konsernet, som et viktig skritt frem mot en geografisk utvidelse av ALDES-konsernet mot de nordiske markeder. På produktsiden forventes en stor synergieffekt mellom de to selskapenes produksjonsporteføljer.


 

KONTAKT OSS I DAG

Få gratis rådgivning om ventilasjonsprodukter og systemløsninger
EXHAUSTO AS
Hvamsvingen 4
N - 2013 Skjetten

Tel +47 63 87 07 70
E-mail: firmapost@exhausto.no

Beregning

Benytt EXHAUSTOs gratis beregningsprogrammer til beregning av ventilasjonsanlegg og systemløsninger

Finn beregningsprogrammer
Vex overview

VEX-oversikt

Få et raskt overblikk over hele programmet av kompakte VEX-aggregater med varmegjenvinning.

Se VEX-oversikten her