REN LUFT
ER IKKE EN
SELVFØLGE

På mindre enn en time treffer de norske skoleelevene CO2-muren. De blir trøtte, får hodepine og blir ukonsentrerte. Dårlig inneklima forringer både underviserens arbeidsbetingelser og setter elevenes læringsevne drastisk ned. Åpne vinduer frisker opp klasserommene, men gir ofte problemer med tanke på støy, eksos, pollen og støv. For ikke å snakke om trekk og et sterkt varierende inneklima. Alt dette unngår du med et ventilasjonsanlegg som styrer tilførselen av uteluft og utsuget av inneluft. 

MANGE LOKALER - MANGE UTFORDRINGER

Fra klasserommet og gymnastikksalen til sløydsalen og lærerværelset. Når det gjelder inneklima står skolen med flest utfordringer. Den komplekse sammensetningen av ulike lokaler og de mange forskjellige brukssituasjonene stiller nemlig helt særlige krav til ventilasjonen.

Nettopp fordi skolenes inneklima er så viktig er det en del lovgivning på området, og den kan være vanskelig å få oversikt over. Derfor gir vi deg et samlet overblikk med veiledninger til hvordan du oppfyller dem her.

 

 

MANGE LOKALER, MANGE UTFORDRINGER - BÅDE SENTRALE OG DESENTRALE LØSNINGER 

For å imøtekomme de utfordringene som skoler står overfor, har EXHAUSTO utviklet behovsstyrte ventilasjonsløsninger. Med dem kan inneklimaet styres ved hjelp av følgende funksjoner:

  • Sensorer som måler CO2- eller fuktnivået
  • Et tidsskjema som starter ventilasjonen på fastsatte tidspunkter.

Sensorer egner seg særlig godt til lokaler som klasserom, omkledningsrom og kontorer. Kantiner og fellesrom kan med fordel styres etter et tidsskjema.

Les mer om EXHAUSTO behovsstyrt ventilasjon her.

VEX4000

SENTRAL VENTILASJON

EXHAUSTO har et bredt program av kompakte ventilasjonsaggregater, dels VEX200 med roterende veksler, VEX300 med motstrømsveksler samt VEX4000 modulaggregater.
Les om VEX200,  VEX300,  VEX4000 og Smart-serien her.

 

City-Learning-VEX308-NO

DESENTRAL VENTILASJON

Et kompakt og veggmontert ventilasjonsaggregat som er særlig godt egnet i forbindelse med renovering av skoler.
Les mer om VEX308 her.

 

PERFEKT TILPASSEDE VENTILASJONSSYSTEMER

Hos EXHAUSTO vet vi at en optimal ytelse krever unikt tilpassede løsninger. Derfor har vi spesialutviklet en rekke aggregater som med sine særlige styringsmuligheter egner seg perfekt for skoler.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL PROSJEKTET DITT
Tel: +47 63 87 07 70 
Fax: firmapost@exhausto.no

PRØV VÅR
CO2-BEREGNER

Med EXHAUSTOs CO2-beregner kan du beregne CO2-nivået i klasselokaler ut fra størrelse, belastning og luftmengde. Med programmet kan du simulere forskjellige driftssituasjoner.


 

CO2-beregner
Prøv også våre øvrige beregningsverktøy

Klikk her for å finne det verktøyet som passer til ditt behov.

Laptop - calculate CITY

SE VÅRE CASE

Ikke to skoler er like, og alle har forskjellige ventilasjonsbehov. Se et eksempel på hvordan vi har medvirket til å skape et inneklima som på en gang optimerer elevenes læringsevne og forbedrer undervisernes arbeidsmiljø.

learning01

learning02

Kontakt oss

Sentralt eller desentralt ventilasjonsanlegg? Motstrømsveksler eller roterende veksler? Behovsstyrt eller tidsstyrt ventilasjonsskjema? Vi står alltid parat til å guide deg til den helt riktige løsningen. Kontakt oss i dag, så finner vi sammen fram til akkurat den løsningen som passer til ditt prosjekt.

RING OG FÅ GRATIS RÅDGIVNING TIL PROSJEKTET DITT
Tel: +47 63 87 07 70 
Fax: firmapost@exhausto.no